Patchkasten kopen?

Een patchkast is een kast waar alle kabels op een centraal punt bij elkaar komen en ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden (met hubs of switches). Serverkasten kunt u verkrijgen in vele verschillende afmetingen. Misschien bent u wel eens in een server ruimte geweest en heeft u een patchkast gezien waar vele kabels samenkomen. In de patchkast komen ook de kabels en signalen binnen die van buiten komen. Dit kan een televisie signaal zijn, maar ook de telefoonlijn en de lijn met het internetsignaal. In de patchkast worden deze lijnen weer verdeeld en gekoppeld aan de plaatsen waar deze terecht dienen te komen. In een patchkast kunt u dus het snelste veranderingen doorvoeren door enkele koppelingen te veranderen.

Selecteer hier uw 19 inch rack

patchkastenEen patchkast is eigenlijk een soort meterkast!

Patchkasten zijn te vergelijken met meterkasten echter dan voor het netwerk. In de patchkasten kopen de verschillende kabels binnen en kunnen daar worden aangesloten op bijvoorbeeld een switch.

Een of meerdere patchpanels in uw patchkasten?

Eerst is het belangrijk dat u een goed inzicht heeft in de rest van uw netwerk en de wensen en eisen die u daaraan stelt. Op basis daarvan kunt u het aantal patchpanels bepalen. Een patchpanel is een rij met UTP of FTP verbindingen waarop men de patch kabels kan monteren. De patchpanels kan men aan beide zijden van de patch kast plaatsen. Eventueel gebruikt men panelen om alle kabels netjes weg te werken om een overzichtelijk geheel te krijgen.

Wat is het nu van goede patchkasten?

Een patchkast zorgt voor de bescherming van uw hardware (IT en communicatie elementen) tegen onder andere stof, maar ook van andere vormen van gevaar en schade. Ook wordt er gezorgd voor een goede koeling. Dit doet men vaak door de patchkasten in een aparte ruimte van het gebouw te plaatsen. De patchkast zorgt voor een verbinding van alle kabels met elkaar. Het is te zien als het hart met haar hartslagaders die uw bedrijf voorzien van de juiste informatie. Daarnaast wordt er in de patch ruimte ook vaak de back-up gemaakt. Het is dus essentieel dat dit goed gebeurt en dat deze goed beschermd wordt.

Een goede patchkast is dus essentieel

Een kwalitatief sterke patchkast is dus van groot belang voor ieder bedrijf! Bij ons kunt u uitstekende patchkasten aanschaffen. Wij geven op al onze patchkasten vijfentwintig jaar garantie en daarnaast kunt u rekenen op onze uitstekende service. Als u uw bestelling van uw patchkasten in onze webshop heeft gedaan dan mag u de patchkasten de volgende dag verwachten.
Heeft u de reacties van onze klanten al gelezen op onze website? Of gezien voor welke klanten wij al patchkasten hebben geleverd?

Meer weten over een goede patchkast? Neem gerust contact op met onze service medewerkers.