De voordelen van een 100% koper kabel

De voordelen van een 100% koper kabel

Wanneer u op zoek bent naar UTP kabels dan heeft u de keuze tussen kabels met een CCA binnengeleider of een 100% koperen binnengeleider. Vaak worden de duurdere 100% koper kabels aangeraden, maar wat zijn dan precies de voordelen van UTP kabels met een volledig koperen binnengeleider?

Optimale kwaliteit van data-overdracht

Om het maximale uit een UTP-kabel te halen mag de maximale weerstand niet meer zijn dan 9,38 Ohm DC per 100 meter bij een draaddikte van AWG24 (0,205mm²). Koper is in staat om dit te behalen. Hiermee biedt een 100% koper kabel een optimaal haalbare snelheid en betrouwbaarheid voor de betreffende UTP categorie.

Voorbeeld: Voor een Cat6 UTP kabel geldt dat deze een maximale snelheid kan halen van 1000 Mbit/s met een bandbreedte van 250mhz. In de praktijk is dit alleen daadwerkelijk haalbaar met een Cat6 100% koper kabel.

CCA staat voor Copper Clad Aluminium. Dit wil zeggen dat de binnengeleider van een CCA kabel is voorzien van een aluminium kern met koperen legering.

Verschil CCA kabel - 100% Koper


De kabel kan een grotere afstand overbruggen

Voor datalink (van patchpaneel tot outlet) geldt dat deze maximaal ca. 90 meter lang mag zijn om er zeker van te zijn dat er een betrouwbare data-overdracht en snelheid behouden blijft. Een 100% koper kabel is in staat om optimale snelheden tot aan deze afstand daadwerkelijk te behalen.

Geschikt voor PoE

Omdat 100% koper kabels minder weerstand bieden zijn ze uitermate geschikt voor PoE (Power over Ethernet).

Kleinere kans op kabelbreuken

Koper is flexibeler dan aluminium, met name op de langere termijn. Dit verkleint de kans op kabelbreuken.

100% koper kabel kopen?

Bij ons vindt u een ruim aanbod kabels met 100% koperen binnengeleider. Of u nu op zoek bent naar cat5e patchkabels, cat6 patchkabels, cat6a of cat7 in verschillende kleuren? Tevens bieden wij kabels op rol aan gemaakt van 100% koper.

Delen: