Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Mini Patchkasten en Serverkasten

Mini patchkast kopen? Eenvoudig en snel online!

Wanneer de ruimte voor het plaatsen van een patchkast beperkt is, dan kan een mini patchkast uitkomst bieden. Een mini patchkast, ook wel patchkast klein genoemd, is eenvoudig in een kleine kamer te installeren en biedt de server toch dat deel extra bescherming. Bescherming tegen vocht, stof en ook mogelijkheden om een extra koeling in te bouwen bij een mini patchkast. En dat is natuurlijk nooit verkeerd. Het is verstandig om voor een mini patchkast te kiezen als u een server heeft, maar niet voldoende ruimte om een volledige serverkast te plaatsen.

Mini patchkasten kennen hetzelfde design als de grote variant, alleen zijn mini kasten verkrijgbaar als zijnde 12U mini patchkast en 15U mini patchkast. Dit maakt dat mini kasten uitermate geschikt zijn om onder het bureau te plaatsen.

Waarom een mini patchkast?

Als de plaatsbare ruimte beperkt is en u een nieuw netwerk wilt gaan installeren, dan kan er gekozen worden voor een 10 inch patchkastwand patchkast of voor een mini patchkast. Een mini patchkast is dieper en verkrijgbaar met een glazen én geperforeerde deur, hierdoor zijn mini patchkasten ook geschikt voor het plaatsen van servers, wat bij wandkasten niet het geval is.

Als u medewerkers in dienst heeft dan is het verstandig om alle informatie centraal op te slaan. Een server is goed te beveiligen tegen hackers en ook is een server ideaal om backups te maken. Daarnaast kunt u met een server meerdere computers toegang geven tot een centrale database.

Een server, mini patchkast plus het aanleggen daarvan is vaak niet zo kostbaar dan u denkt. Daarnaast brengt het u vele voordelen en is het belangrijk om te kiezen voor een goede oplossing voor uw IT huishouding.

Waar kunt u uit kiezen?

Het assortiment van een patchkast klein mag dan wat minder groot zijn als van de standaard 19 inch patchkasten, toch is er voldoende keuze. U kunt een patchkast of een patchkast klein kiezen die bij uw stijl past en dat op de plek geplaatst kan worden waar het haar werk goed kan doen.

Er zijn ook verschillende accessoires te verkrijgen bij de kleine patchkast aangezien het alsnog een 19 inch model betreft. Dat is natuurlijk wel van groot belang om een kleine patchkast netjes en gestructureerd in te kunnen richten. Het is goed om te ontdekken welke verschillende kleine patchkasten er zijn. Wij weten zeker dat u de juiste kleine patchkast zult kiezen. Zeker als u de hulp inschakelt van onze professionele helpdesk.

Wacht niet langer met een kleine patchkast!

Ontdek nog vandaag wat de mogelijkheden van een eigen server en een patchkast klein voor uw bedrijf, organisatie of instelling kunnen betekenen. Het is goed om te ontdekken welke verschillende kansen en opties er allemaal zijn om een goede automatisering op te zetten. Richt het allemaal goed in en schakel hierbij eventueel de hulp in van een specialist.

Vragen over een kleine patchkast?

Heeft u nog verdere vragen of behoeft u extra informatie om een kleine patchkast te kopen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Onze bekwame medewerkers zitten klaar om u verder te helpen via de chat, e-mail of telefoon.

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarin je alle netwerkkabels en netwerk apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. De kast is 10 inch of 19 inch breed. Dat is handig, want dit is ook de standaard maat van netwerk apparaten, zoals een server, patchpaneel of ups. Maar ook kleinere apparaten - denk hier aan een router of ethernet switch - passen makkelijk in een patchkast. Deze zet je op speciale legborden. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees dan hier de volledige uitleg.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt er genoeg van dat de netwerk apparaten - zoals router, switch of server - overal staan verspreid. Nu je toch bezig gaat met het netwerk, wil je het ook goed doen. Je hebt daarom besloten een serverkast aan te schaffen. Om het netwerk optimaal te laten werken, richt je de serverkast als volgt in:

 • zet zware apparaten naar beneden, lichtere naar boven;
 • plaats kleine apparaten op een legbord;
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;
 • bevestig stekkerdozen in de kast voor stroomtoevoer;
 • kies utp kabels in de juiste lengte zodat je weinig overlengte hebt;
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels netjes weggewerkt zijn.


Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook esthetisch uit ziet? Dan kun je de kast verder uitbreiden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting, afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen of afsluitbare lades voor belangrijke papieren. Zie hier een overzicht van alle accessoires voor jouw serverkast.

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is niet moeilijk. Voordat je begint, controleer je het volgende.

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Controleer of de wand genoeg draagkracht heeft. De lege kast weegt tussen de 15 en 35 kg. Hoe zwaar jouw kast is, staat bij de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast bij voorkeur met z'n tweeën.

 

Monteer de kast in deze 5 stappen:

 1. bepaal waar je de kast wilt bevestigen en houd er daarbij rekening mee dat de kastdeur ver genoeg open kan;
 2. boor de gaten met behulp van het boorgaten sjabloon;
 3. plaats de plug in het gat;
 4. plaats de wandkast boven de gaten;
 5. schroef de wandkast vast.