Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Glasvezel

Glasvezel kabels kopen?

Tegenwoordig draait alles om snelheid, kracht en stabiliteit. Nu wordt er voor het verbinden met het internet nog veel gebruik gemaakt van Cat5e en Cat6 ethernet kabels. De kans is echter zeer groot dat deze taak wordt overgenomen door de snelle en krachtige glasvezel kabels.

De werking van glasvezelkabels

Glasvezelkabels staan er om bekend dat zij gegevens razendsnel kunnen overbrengen. Dit gebeurt op een vrij unieke wijze. Een glasvezelkabel bestaat uit meerdere glasvezels, dit zijn holle en flexibele stroken van glas ter grootte van een menselijk haar.

Door de holle vezels kunnen lichtsignalen super snel aan en uit gezet worden, in een verschillend tempo voor elke vezel. Bij de meeste kabels gebeurt dit door middel van lasers, maar bij sommige kabels worden ook LED signalen gebruikt.

De verschillende lichtsignalen zorgen samen voor een soort code welke een deel data representeert. Des te sneller de lichtsignalen door de vezels gaan, des te sneller de dataoverdracht gaat.

Verschillende modes

Glasvezelkabels zijn verkrijgbaar in 2 verschillende modes, namelijk in single-mode en in multimode. De modes van de kabel zegt iets over de manier waarop het lichtsignaal door de kabel gaat.

Bij een single-mode kabel gaat het lichtsignaal in een richting, zonder te weerkaatsen, door de kabel. Hierdoor zijn single-mode kabels geschikt voor lange afstanden en kunnen zij data veel sneller overbrengen dan elke ethernet kabel en multimode kabels, namelijk in 1000 GB/s.

Bij een multi-mode kabel is de kern van de glasvezels ruimer, dit maakt dat het lichtsignaal kan weerkaatsen. Hierdoor zijn multi-mode kabels geschikter voor de kortere afstanden en kennen een hogere bandbreedte, de snelheid waarop data overgebracht kan worden ligt echter wel veel lager.

Extra informatie over een glasvezel kabel vindt u hier
 
 

Het gebruik van een glasvezel netwerk is steeds meer in opkomst. Dit omdat onze netwerken groter worden en we hier steeds hogere eisen aan stellen. Bij glasvezel internet kabel worden lichtsignalen gestuurd door lange vezels van optisch zeer helder glas om signalen betrouwbaar over grote afstanden te transporteren. Glasvezelkabels zijn in verschillende lengtes en types verkrijgbaar. Tevens kunt u kiezen tussen diverse connectoren. De meest voorkomende glasvezelkabels en connectoren hebben wij hier verder uitgelicht.

Wat is glasvezel?

Een glasvezel, ook fiber kabel genoemd, is een haardun draadje van glas. Allerlei signalen van televisie, telefoongesprekken of downloads van internet kunnen worden omgezet in een digitaal signaal: 'enen' en 'nullen'. Bij glasvezel: 'licht aan' of 'licht uit'. Dat aan- en uitzetten kan bij licht supersnel; in een miljoenste van een seconde en in alle kleuren van de regenboog. Daarom is glasvezel zo snel en heeft het een enorme bandbreedte.


Het algemene verschil tussen singlemode en multimode

U wilt een glasvezel kabel kopen en maakt eerst de keuze tussen singlemode en multimode. Er zijn een aantal verschillen tussen singlemode en multimode glasvezel internet kabel. Een multimode glasvezelkabel maakt gebruik van LED licht en een singlemode van laserlicht. Waar de kern van de vezel bij een multimode kabel 50 of 62,5 micron is, is dit bij singlemode slechts 9 micron. Vandaar dat het licht bij een singlemode kabel in een rechte lijn door een singlemode kabel gaat en bij een multimode kabel het licht gereflecteerd wordt tegen de zijwanden.


Wanneer gebruik ik welke glasvezel kabel?

Dit is geheel afhankelijk van de te overbruggen afstand. Multimode wordt gebruikt voor relatief korte afstanden tot circa 1,1 km (bij OM4 met een lichtbron van 850 nm) Singlemode wordt toegepast voor langere afstand zelfs tot 40 kilometer (bij OS2 met een lichtbron van 1550 nm), rekening houdend met de hedendaagse snelheid (1000Mbps)

Wanneer gebruik ik welke glasvezelkabel

Connectoren

APC connectoren
Angled Physical Contact connectoren, afgekort APC connectoren zijn connectoren met een schuine snede. Dit houdt in dat het contactvlak van de connector geslepen is onder een hoek van 8° die ervoor zorgt dat reflecties op het uiteinde van de vezel wordt teruggekaatst waardoor er minder demping ontstaat. Deze connectoren worden veelal gebruikt bij singlemode glasvezel kabels.

PC connectoren
Physical Contact connectoren, ook wel PC connectoren genoemd zijn connectoren met een convex snede. Convex is een ander woord voor bol dit betekent voor een glasvezelconnector dat het contactvlak van de ferrule bolrond en haaks-symmetrisch op de ferrule-as geslepen. Tevens is deze snede de standaards snede voor glasvezelconnectoren.

Tabel glasvezelafstanden Multimode

         
    OM1 OM2 OM3 OM4


Lichtbron 62,5/125µm 50/125µm 50/125µm 50/125µm
10 Base-FL 850nm 2000 meter 2000 meter 2000 meter 2000 meter
100 Base-SX 850nm 300 meter 300 meter 300 meter 300 meter
100 Base-FX 1300nm 2000 meter 2000 meter 2000 meter 2000 meter
1000 Base-SX 850nm 300 meter 550 meter 800 meter 1100 meter
1000 Base-LX 1300nm 550 meter 550 meter 550 meter 550 meter
10 GBase-SR 850nm 33 meter 85 meter 300 meter 450 meter
10 GBase-LRM 1300&1310nm 220 meter 220 meter 220 meter 220 meter

Tabel glasvezelafstanden Singlemode

     
    OS1 OS2
  Lichtbron 9/125µm 9/125µm
1000 Base-LX 1310 nm 5 km 5 km
10 GBase-LX4 1310 nm 10 km 10 km
10 GBase-L 1310 nm 10 km 10 km
10 GBase-E 1550 nm 40 km 40 km
40 GBase-LR4 1310 nm 10 km 10 km
100 GBase-LR4 1310 nm 10 km 10 km

Wat kun je met glasvezel?

Glasvezel is een vezel die zo dun is als een haar, slechts 125-250 micron. Deze vezel bestaat uit 2 soorten glas, namelijk een flinterdunne kern met daaroverheen gesmolten een dikkere mantel. Deze vezel maakt het mogelijk om super snel data af te leggen over grote afstanden.

Welke impact heeft glasvezel voor mijn bestaande installatie?

Vaak denkt men dat het hebben van glasvezel ervoor zorgt dat alles super snel gaat. Dit is een aanname die niet altijd waar is, want ondanks dat er hoge snelheden haalbaar zijn via glasvezel, wil dit niet zeggen dat dit altijd aangeboden/afgenomen wordt. (U kunt met uw auto immers ook harder rijden dan u doorgaans doet, toch?)

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer u glasvezel krijgt is het raadzaam om eerst na te gaan of het modem door koper of door glas wordt gevoed; technisch gezien, heeft u glasvezel tot aan huis (FTTH= Fiber To The Home) of gaat deze tot de wijkcentrale (FTTC = Fiber To The Cabinet)

Standaard wordt bijna iedereen op FTTH aangesloten, dit houdt in dat er gegraven moet worden om glasvezel bij uw thuis uit te laten komen. Wanneer het modem hierop makkelijk aangesloten kan worden in de meterkast is het prima. Ook kopen veel mensen serverkasten en patchkasten om het e.e.a netjes weg te werken.

Wanneer het modem is aangesloten is het belangrijk om te weten hoe de bestaande infrastructuur loopt en welke snelheid er bij u thuis door de glasvezel aanbieder wordt aangeboden.

Wifi thuis?

Heeft u een Wifi-netwerk welke enkele jaren oud is, dan is het vrij aannemelijk dat het om een zogeheten B/G netwerk gaat. In de praktijk haalt dit netwerk een datasnelheid tot +- 35mbps (in theorie 54mbps). Gaat het om een vrij nieuw apparaat en heeft het de N-Standaard, dan is 300mb hoogstwaarschijnlijk haalbaar.


Bekabeld:

Heeft u thuis een bekabeld netwerk, dan is het belangrijk om na te gaan welke kabels dit zijn. Ligt er Cat5 (vaak te herkennen aan slechts 4 aderen) dan is het raadzaam deze te vervangen. Ligt er Cat5e (te herkennen aan opschrift op de kabel), dan is het voldoende voor glasvezel. Deze kabel gaat namelijk tot een snelheid van 1GB, toch adviseren wij om altijd te kiezen voor Cat6.