Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Ethernet Switches

Switch kopen?

Bij de aanleg van een bedrijfsnetwerk is de tussenkomst van een ethernet switch essentieel. Een router heeft dan onvoldoende netwerkaansluitingen om alle apparaten op het netwerk aan te sluiten. De ethernet switch verdeeld één aansluiting van de router in meerdere netwerkaansluitingen. Ze beschikken meestal over 5, 8, 24 of 48 poorten en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, van een switch met basisfunctionaliteiten (Plug & Play) tot volledig configureerbare modellen. Ook zijn er switches leverbaar PoE (Power over Ethernet) technologie om het mogelijk maken om naast de data, spanning over de ethernetkabel te leveren. De verschillde switches leggen we hieronder uit.

Unmanaged switch

Aangeraden voor: thuis- en kleine bedrijfsnetwerken.

De unmanaged switch heeft een aantal basisfuncties, maar heeft verder geen mogelijkheid om te configureren. Het is een kwestie van aansluiten en de switch is meteen klaar voor gebruik.

Managed switch

Aangeraden voor: grote bedrijven waarbij volledig beheer noodzakelijk is.

De managed switch is configureerbaar via een Command Line Interface (CLI) en biedt tal van functies. Managed switches ze zijn stapelbaar en de meeste modellen zijn voorzien van SFP poorten voor glasvezel. Afhankelijk van het model, worden de managed switches geleverd met een gebruiksvriendelijke web-based installatiewizard.  Dit zorgt ervoor dat het opzetten van uw netwerk voorspoedig en eenvoudig zal verlopen.

Smart managed switch

Aangeraden voor: kleine- en middelgrote bedrijven

De smart managed switch is de gulden middenweg. Smart managed switches hebben meer mogelijkheden als unmanaged switches, maar het aantal configuratie mogelijkheden via een gebruiksvriendelijke web-based installatiewizard is beperkt. De meeste smart managed switches bieden geen Command Line Interface.

Power over Ethernet (PoE/PoE+)

Power over Ethernet (PoE) is een technologie die ervoor zorgt dat er over een 100% koper netwerkkabel spanning en data wordt geleverd binnen het netwerk. Deze technologie wordt veelal gebruikt om netwerkapparatuur als VoIP-telefoons en IP camara's tevens tevens van spanning te voorzien. De netwerkstandaard van PoE is IEEE802.3af en worden 2 van de 8 aders gebruikt om 15.4 watt spanning te leveren.

De opvolger van PoE is PoE+ met IEEE802.3at als netwerkstandaard. In tegenstelling tot PoE gebruikt PoE+ 4 van de 8 aders om spanning te leveren. Dit betekent dat er meer vermogen (ca. 30 watt) aan de netwerkapparatuur kan worden geleverd.

PoE injector

Als er een beperkt aantal netwerkapparaten vanaf een switch spanning nodig heeft, dan kan er gebruik worden gemaakt van een Power over Ethernet injector. De injector ondersteunt spanning over een 100% koper netwerkkabel tot een afstand van 100 meter.

SFP

Om van een glasvezelnetwerk over te gaan op een kopernetwerk kan er gebruik worden gemaakt van een SFP. Een Small Form-factor Pluggable (SFP) is een compacte transceiver die een glasvezelsignaal binnen de switch om zet in een kopersignaal. De SFP module kan in de SFP poort van een switch worden toegepast.