Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!

Onze ruime voorraad maakt het mogelijk de bestellingen snel te verzenden. Is een product niet op voorraad? Wij bieden u een passende oplossing waardoor uw bestelling op tijd geleverd wordt.

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn

In Nederland zijn wij gevestigd in een ruim pand met twee kantoorlagen en een magazijn van ruim 5000m2. Mede hierdoor kunnen we een minimale voorraad van 1000 racks garanderen!

 

Professioneel Advies

Wij zijn op werkdagen telefonisch en via de chat bereikbaar van 8:00 tot 17:00 uur om al uw vragen te beantwoorden en u van het juiste advies te voorzien. Tevens zijn wij bereikbaar per e-mail.

 

Whitelabel verzenden

Het is mogelijk om een specifieke pakbon mee te sturen met uw zending. Het enige wat u hoeft te doen is uw logo naar ons te e-mailen en wij zorgen ervoor dat uw zendingen voortaan verzonden worden voorzien van transparante tape en een pakbon met uw logo.

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

CAT6a bekabeling

CAT6a kabel voor je netwerk kopen?  

Nagenoeg elk gebouw heeft tegenwoordig internetverbinding. Om apparatuur te voorzien van deze netwerkverbinding zijn patchkabels nodig.  

Welk type kabel het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw specifieke netwerk eisen. Denk hier aan het aantal internet aansluitingen, de afstand die de kabel moet overbruggen en de gewenste download en upload snelheid. Een Cat6a kabel is een goede keuze voor een betrouwbaar en toekomst georiënteerd netwerk.  

Wat is een Cat 6a kabel?  

Een Cat 6a kabel is de 6de generatie gestandaardiseerde twisted pair netwerkkabel. Deze kabel behaald snelheden van wel 10.000 Mbit/s en heeft een bandbreedte van 500 MHz. Hierdoor is en Cat 6a kabel voor intensiever internetgebruik en voor grotere netwerken aan te bevelen.  

Vergis je trouwens niet met een Cat6 kabel. Deze kabel bied de zelfde snelheid als een Cat6a kabel. Echter is de bandbreedte maar 250 MHz. Bij een Cat 6 kabel kan dus tegelijkertijd maar de helft van de data worden verstuurd.  

100% koper of CCA kabel?  

Voor dataverkeer wil men een kabel met zo min mogelijk weerstand. Hoe minder weerstand hoe beter, sneller en betrouwbaarder de netwerkverbinding.  

Een Cat6a netwerkkabel is verkrijgbaar als 100% koper en CCA. Bij een 100% koperkabel bestaan de aderpaaren, zoals de naam al zegt, volledig uit koper. Koper biedt een erg lage weerstand en draagd bij aan het behalen van de maximale snelheid. Ook is er minder kans op kabelbreuk.   

Een CCA kabel, of te wel "copper clad aluminium” is en kabel waarbij de aderen een aluminium kern en een koper mantel hebben. Deze kabel is goedkoper dan een 100% koper kabel maar kent zijn beperkingen. Een CCA cat 6a kabel werkt prima bij kabellengtes tot maximaal 50 meter. Voor het behoud van een betrouwbare netwerkverbinding kun je voor langere afstanden beter een 100% koper kabel gebruiken.  

STP, SFTP of UTP Cat6a kabel?  

Een internetverbinding moet optimaal werken. De juiste mate van afscherming speelt bij de keuze van je netwerkkabels een belangrijke rol. De afscherming geeft aan of de adernparen binnen in de kabel met folie en/of gevlecht zijn beschermd. Echter is een afgeschermde STP kabel niet altijd beter en volstaat in vele gevallen een onafgeschermde UTP kabel.   

Afgeschermde kabels voorkomen interferentie. Interferentie (alien crosstalk) is een storing die wordt veroorzaakt als netwerkkabels naast stroom- of COAX kabels liggen. Dit is vaak het geval als alle kabels bij een nieuwbouw of verbouwing door dezelfde kabelbuis worden gelegd. Om een stroring in het netwerk te voorkomen, moet je dus voor afgeschermde netwerkkabels kiezen.  

Let op: Als je een afgeschermde cat6a kabel gebruikt, moeten ook andere apparaten, zoals bijvoorbeeld een patchpanel, ook afgeschermd zijn. Alleen dan worden de afgeschermde eigenschappen behouden.  

Als er geen stroom- of COAX kabels naast je Cat6a kabel ligt, volstaat een onafgeschermde kabel. En weet je niet zeker of de stroomkabels naast netwerkkabels verlopen, kun je bij twijfel beter voor een afgeschermde uitvoering kiezen.  

Op rol of kant en klare patchkabel?  

Je hebt de keuze tussen een kant en klare cat 6a patchkabel en een kabel op rol. Kabels op rol worden ook installatiekabel genoemd. Deze kabels zijn in langere lengtes verkrijgbaar omdat ze voor het aanleggen van een internetverbinding door een heel huis of kantoorgebouw worden gebruikt. Je kunt kiezen uit een 50 meter, 100 meter, 305 meter en 500 meter. Na het leggen knip je eenvoudig de kabels op maat. 

Een installatiekabel heeft nog geen stekkers aan de kabeleinden. Het voordeel hiervan is dat de kabel veel makkelijker door muren, buizen of kabelgoten getrokken kan worden. Als de kabel van A naar B is gelegd, moeten de kabeleinden nog worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met een RJ45 connector of op een LSA strip van een wandcontactdoos.  

Deze onderdelen en eventueel gereedschap kun je samen met jouw installatiekabel kopen.  

Kant en klare cat6a patchkabel hebben aan beide kabeleinden een RJ45 stekker en zijn klaar voor gebruik. Wist je trouwens dat Cat6a RJ45 stekkers ook worden gebruikt in combinatie met Cat7 kabels? De overdrachtsnelheid van Cat6a en Cat7 is namelijk gelijk. 

Patchkabels zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Uiteraard kun je voor alle kabels je lievelingskleur kiezen maar de kleuren hebben ook een praktisch doel. Je kunt er namelijk voor kiezen om elke verbinding een andere kleur te geven. Als er dan storingen zijn in het netwerk, weet je direct welke kabel je moet controleren.  

Cat 6a kabel kopen  S ftp kabel cat6a  cat 6a netwerkkabel

Snelle verzending voor 16:00 uur   

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.    

Cat6a kabel kopen bij Patchkast.com  

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Heb je keuzehulp nodig met het kopen van jouw Cat6a kabel? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live chat. Je bereikt ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur 074-852 6448 of via [email protected].