Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

CAT6a bekabeling

Cat6a kabel voor je netwerk kopen?  

Nagenoeg elk gebouw heeft tegenwoordig internetverbinding. Om apparatuur te voorzien van deze internetverbinding zijn patchkabels nodig.  

Welk type kabel het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw specifieke netwerk eisen. Denk hier aan het aantal internet aansluitingen, de afstand die de kabel moet overbruggen en de gewenste download en upload snelheid. Een Cat6a kabel is een goede keuze voor een betrouwbaar en toekomst georiënteerd netwerk.  

Verschil Cat 6 en Cat 6a kabel

Een Cat 6a kabel is de zesde generatie gestandaardiseerde twisted pair netwerkkabel. Deze kabel behaalt snelheden van wel 10.000 Mbit/s en heeft een bandbreedte van 500 MHz. Hierdoor is en Cat 6a kabel voor intensiever internetgebruik en voor grotere netwerken aan te bevelen.  

Vergis je trouwens niet met een Cat6 kabel. Deze kabel biedt dezelfde snelheid als een Cat6a kabel. Maar, de bandbreedte is 250 MHz. Bij een Cat 6 kabel kan dus tegelijkertijd maar de helft van de data worden verstuurd.  

100% koper of CCA kabel?  

Voor dataverkeer wil je een kabel met zo min mogelijk weerstand. Want, hoe minder weerstand hoe beter, sneller en betrouwbaarder de netwerkverbinding.  

Een Cat6a netwerkkabel is verkrijgbaar in 100% koper en CCA. Bij een 100% koperkabel bestaan de aderpaaren, zoals de naam al zegt, volledig uit koper. Koper biedt een erg lage weerstand en draagt bij aan het behalen van de maximale snelheid. Ook is er minder kans op kabelbreuk.   

De aderen van een CCA kabel (copper clad aluminium) hebben een aluminium kern en koper mantel. Deze kabel is goedkoper dan een 100% koper kabel maar kent zijn beperkingen. Een CCA Cat 6a kabel werkt prima bij kabellengtes tot maximaal 50 meter. Voor het behoud van een betrouwbare netwerkverbinding op langere afstand, is een 100% koper kabel beter.  

STP, S/FTP of UTP Cat6a kabel?  

De juiste mate van afscherming speelt bij de keuze van je netwerkkabels een belangrijke rol. De afscherming geeft aan of de adernparen binnen in de kabel met folie en/of gevlecht zijn beschermd. Echter is een afgeschermde STP kabel niet altijd beter en volstaat in vele gevallen een onafgeschermde UTP kabel.   

Afgeschermde kabels voorkomen interferentie. Interferentie (alien crosstalk) is een storing die wordt veroorzaakt als netwerkkabels naast stroom- of COAX kabels liggen. Dit is vaak het geval als alle kabels bij een nieuwbouw of verbouwing door dezelfde kabelbuis liggen. Om een stroring in het netwerk te voorkomen, zijn afgeschermde netwerkkabels noodzakelijk.  

Let op: Gebruik je een afgeschermde Cat6a kabel? Kies dan ook voor andere afgeschermde apparaten, zoals bijvoorbeeld een patchpanel. Alleen dan worden de afgeschermde eigenschappen behouden.  

Als er geen stroom- of COAX kabels naast je Cat6a kabel ligt, volstaat een onafgeschermde kabel. Twijfel je of er stroomkabels naast netwerkkabels lopen? Kies dan voor de zekerheid voor een afgeschermde uitvoering. 

Op rol of kant en klare patchkabel?  

Je hebt de keuze tussen een kant en klare Cat 6a patchkabel en een kabel op rol. Kabels op rol worden ook installatiekabel genoemd. Deze kabels zijn in langere lengtes verkrijgbaar omdat ze voor het aanleggen van een internetverbinding door een heel huis of kantoorgebouw worden gebruikt. Je kunt kiezen uit een 50 meter, 100 meter, 305 meter en 500 meter. Na het leggen knip je eenvoudig de kabels op maat. 

Een installatiekabel heeft nog geen stekkers aan de kabeleinden. Het voordeel hiervan is dat de kabel veel makkelijker door muren, buizen of kabelgoten getrokken kan worden. Als de kabel van A naar B is gelegd, moeten de kabeleinden nog worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met een RJ45 connector of op een LSA strip van een wandcontactdoos.  

Deze onderdelen en eventueel gereedschap kun je samen met jouw installatiekabel kopen.  

Kant en klare Cat6a patchkabel hebben aan beide kabeleinden een RJ45 stekker en zijn klaar voor gebruik. Wist je trouwens dat Cat6a RJ45 stekkers ook worden gebruikt in combinatie met Cat7 kabels? De overdrachtsnelheid van Cat6a en Cat7 is namelijk gelijk. 

Patchkabels zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Uiteraard kun je voor alle kabels je lievelingskleur kiezen maar de kleuren hebben ook een praktisch doel. Je kunt er namelijk voor kiezen om elke verbinding een andere kleur te geven. Als er dan storingen zijn in het netwerk, weet je direct welke kabel je moet controleren.  

Cat 6a kabel kopen  S ftp kabel cat6a  cat 6a netwerkkabel

Snelle verzending voor 16:00 uur   

Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan doen wij er alles aan om de bestelling nog diezelfde dag te verzenden. Vanuit ons 5000m2 magazijn versturen wij dagelijks alle bestellingen. Onze ruime voorraad maakt snel verzenden mogelijk. Whitelabel verzenden valt ook onder verzendmogelijkheden.    

Cat6a kabel kopen bij Patchkast.com  

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Heb je keuzehulp nodig met het kopen van jouw Cat6a kabel? Onze medewerkers staan voor jou klaar. We zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en live chat. Je bereikt ons op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur 074-852 6448 of via [email protected].   

 FAQ's over utp-kabels

Wat is een utp kabel?

Een utp kabel is een netwerkkabel. Hiermee verbind je netwerkapparaten - zoals tv, computer of laptop - met het internet. De naam utp kabel wordt vaak als verzamelbegrip gebruikt voor alle netwerkkabels, maar letterlijk vertaald betekend het 'unshielded twisted pair'. Dit is dus een niet afgeschermde kabel. Uiteraard zijn er ook afgeschermde kabels: de stp en ftp kabels. Wat deze afkortingen betekenen en wanneer je welke kabel nodig hebt, lees je hier.

Wat is het verschil tussen een Cat5, Cat6 en Cat7 kabel?

Cat 5, Cat 6, Cat 6a en Cat 7 verschillen in datasnelheid en bandbreedte. Hoe hoger de categorie des te sneller de dataoverdracht en des te meer data tegelijkertijd kunnen worden overgedragen. 

  1. Een Cat5e kabel is geschikt voor gigabit netwerken, haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 100mhz.
  2. Een Cat6 kabel ondersteunt gigabit netwerken. Deze kabel bereikt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een doorvoersnelheid van 250mhz.
  3. Een Cat6a kabel is geschikt voor 10-gigabit netwerken. Deze kabel haalt snelheden tot 10.000 Mbit/s en een doorvoersnelheid van 500mhz.
  4. Een Cat7 kabel ondersteunt 10-gig netwerken. Deze kabel haalt, net als de Cat6a kabel, snelheden tot 10.000 Mbit/s, maar heeft een doorvoersnelheid van maar liefst 600mhz.

 

Wil je weten wanneer je welke kabel nodig hebt? Lees dan hier de uitgebreide uitleg met praktijk voorbeelden.

Wat is rj45?

Een rj45 stekker is een standaard netwerk plug. Deze stekker zit aan beide kabeleinden van kant-en-klare patchkabels. Een computer, modem, ethernet switch en smart tv hebben een rj45 poort. Via deze poort sluit je de patchkabels aan en komt de internetverbinding tot stand. Heb je netwerk kabels op rol zónder rj 45 connector? Lees dan hier hoe je de stekker eenvoudig op de kabel monteert.