Wand patchkasten

19 inch wand patchkasten kopen?

Wanneer er minder diepe apparatuur geplaatst moet worden kan er gekozen worden voor een wand patchkast. Een wand patchkast is eenvoudig te monteren aan een wand en neemt door zijn compactere formaat minder ruimte in. Uitermate geschikt voor het plaatsen van het kleinere installatiewerk.

De voordelen en nadelen van een wandkast

Een 19 inch wand patchkast neemt door zijn compacte formaat slechts een beperkte ruimte in, hierdoor is een 19 inch wand patchkast uitermate geschikt voor plaatsing van het kleinere installatiewerk. Daarnaast zijn wandpatchkasten voorzien van 19 inch montage profielen, waardoor de meeste patchkast accessoires ook toepasbaar zijn in een wand patchkast. Let altijd op dat er een aantal accessoires beschikbaar zijn die specifiek toepasbaar zijn in staande patchkasten of wand patchkasten. In dit geval kiest u dan de accessoires geschikt voor een 19 inch wand patchkast.

Wanneer er veel, of diepe apparatuur geplaatst moet worden is een wandkast minder geschikt. Kies dan voor een mini patchkast (t/m 15U) of een staande patchkast (vanaf 18U). Door het compacte formaat van een wandkast is de ruimte voor het plaatsen van apparatuur ook beperkter.

Kantelbare wand patchkasten

Naast standaard wand patchkasten kan er ook gekozen worden voor kantelbare wand patchkasten. Een kantelbare wand patchkast bestaat uit twee onderdelen. Een gedeelte die aan de wand gemonteerd wordt en het kantelbare gedeelte. In het kantelbare gedeelte kunnen alle accessoires en netwerkapparatuur gemonteerd worden. Kies voor een kantelbare wand patchkast wanneer er veel aanpassingen uitgevoerd dienen te worden aan de achterzijde van de wand patchkast.

Hulp nodig?

Komt u er nog niet helemaal uit, neem dan contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen u graag verder. Patchkast.com is niet voor niets dé specialist op gebied van patchkasten en aanverwante accessoires. Bel of mail ons gerust voor een deskundig advies.