Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
 • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
 • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
 • ✔ Professioneel Advies
 • Whitelabel verzenden

Patchkast Accessoires

Patchkast accessoires kopen?

Een patchkast, ook wel serverkast genoemd, is een kast waar u alles wat met netwerken te maken heeft in plaatst. Voor patchkasten zijn diverse patchkast accessoires op de markt welke een patchkast completeren. Wij hebben voor uw gemak een overzicht gemaakt met alle patchkast accessoires.

Afdek en blindpanelen
Wanneer u eenheden in de patchkast niet gebruikt geeft het geen nette indruk als deze open eenheden zichtbaar blijven. Afdek en blindpanelen kunnen dan gebruikt worden om de open eenheden af te dekken en de kast netjes af te werken.

Patchpanelen
Wanneer er veel internetbekabeling naar verschillende kamers is gelegd is het prettig om hier een overzicht in te scheppen. Op een patchpaneel staat bij elke aansluiting een nummer, dit nummer kunt u laten corresponderen met het nummer op een Wall outlet om zo een overzicht te scheppen

Kabelmanagement
Naast patchpanelen kan er ook gebruik worden gemaakt van kabelmanagement. Kabels kunnen in clusters door de management units worden gelegd waardoor er een overzicht geschept wordt en de bekabeling ook netjes wordt weggewerkt.

Legborden
Het kan voorkomen dat men in een patchkast apparatuur zonder 19 inch profiel wenst te plaatsen. Door legborden in de patchkast te plaatsen en de apparatuur daarop te leggen is deze apparatuur wel te plaatsen.

Afsluitbare lades
Het kan handig zijn om bepaalde documenten, CD- roms of accessoires veilig op te kunnen bergen in een patchkast. Een geschikte oplossing hiervoor zijn afsluitbare lades. De lades zijn plaatsbaar in het 19 inch profiel van een patchkast en zijn afsluitbaar d.m.v. een sleutel.

19 inch stekkerdozen
Wanneer er veel apparatuur van stroom voorzien dienen te worden zijn 19 inch stekkerdozen een geschikte oplossing. Deze stekkerdozen zijn te plaatsen in het 19 inch profiel van serverracks.

KVM-console
Wanneer er meerdere servers en/of computers aangesloten worden op het netwerk is het wellicht handig om deze vanaf één centraal punt te kunnen bedienen. Om dit te kunnen doen wordt een KVM-console gebruikt.

Ethernet switches
Wanneer er veel apparatuur voorzien dient te worden van een internet aansluiting, is een ethernet switch een vereiste. Door een ethernet switch worden meerdere internetkabels voorzien van een netwerksignaal.

Ventilatorset / fan unit
Warmtewinning is een bekend probleem bij patchkasten met een glazen deur. Om te zorgen dat apparatuur toch gekoeld wordt is een ventilatorset / Fan Unit een vereiste.

Koppelingsset
Soms kan het handig zijn om meerdere patchkasten aan elkaar te bevestigen. Een eenvoudige manier hiervoor is het toepassen van koppelingssetjes.

L- profielen
Het kan voorkomen dan apparatuur of servers niet in het 19 inch profiel van een serverrack passen. Om deze apparatuur of servers toch te kunnen plaatsen kan er gebruik worden gemaakt van L-profielen.

Wielenset
Het kan in bepaalde situaties handig zijn om patchkasten te kunnen verplaatsen en vast te zetten. Onze wielenset is dan een geschikte oplossing, deze set bestaat uit wieltjes met ingebouwde rem.

Mini Toetsenborden
Wanneer men wenst een toetsenbord te plaatsen in een rack zijn de normale toetsenborden vaak te breed. Een mini toetsenbord is door zijn compacte formaat wel geschikt voor plaatsing in een rack.

Kooimoeren
Om apparatuur gemakkelijk en snel te plaatsen in een rack is de speciale kooimoerenset een vereiste. De set bestaat uit 10 klemmen, schroeven en ringetjes. Om de klemmetjes gemakkelijk te plaatsen in het 19 inch profiel kan er gebruik worden gemaakt van een handig gereedschap.

Sokkel
Vaak wordt een patch op steunpoten of zwenkwielen geplaatst, hierdoor ontstaat tussen de patch en de vloer een open ruimte. Om deze open ruimte netjes af te werken kan men gebruik maken van een sokkel

Patchkast verlichtingen
Goed zicht in een patchkast is absoluut geen overbodige luxe. Om een patchkast goed verlicht te krijgen kan er gebruik worden gemaakt van patchverlichtingen Het is handig om in een rack ook verlichting te hebben, zodat u goed zicht hebt op waar u mee bezig bent.

In- opbouwdozen
Een overzicht in het bekabelingsnetwerk is absoluut geen overbodige luxe. Om snel een overzicht te creëren in het bekabelingsnetwerk wordt er naast patchpanelen gebruik gemaakt van in-opbouwdozen. Om de in-opbouwdoos schrijft u een nummer wat correspondeert met het nummer op het patchpaneel.

UPS
Bij een stroomuitval kan er belangrijke onopgeslagen data verloren gaan, tevens kan contact met de klant abrupt worden beëindigd. Om dit te voorkomen dient er gebruik te worden gemaakt van een UPS. Een UPS zorgt ervoor dat u bij een stroomuitval tijdelijk nog stroom heeft om klantcontact af te ronden en belangrijke data op te slaan.

FAQ's over patchkasten

Wat is een patchkast?

Een patchkast is een metalen kast waarin je alle netwerkkabels en netwerk apparaten voor internet- en telefoonverkeer opbergt. De kast is 10 inch of 19 inch breed. Dat is handig, want dit is ook de standaard maat van netwerk apparaten, zoals een server, patchpaneel of ups. Maar ook kleinere apparaten - denk hier aan een router of ethernet switch - passen makkelijk in een patchkast. Deze zet je op speciale legborden. Wil je weten welke patchkast het beste bij jouw netwerk past? Lees dan hier de volledige uitleg.

Hoe richt ik een serverkast in?

Je hebt er genoeg van dat de netwerk apparaten - zoals router, switch of server - overal staan verspreid. Nu je toch bezig gaat met het netwerk, wil je het ook goed doen. Je hebt daarom besloten een serverkast aan te schaffen. Om het netwerk optimaal te laten werken, richt je de serverkast als volgt in:

 • zet zware apparaten naar beneden, lichtere naar boven;
 • plaats kleine apparaten op een legbord;
 • gebruik een patchpaneel voor het ordenen van je netwerk aansluitingen;
 • gebruik een ethernet switch voor het splitsen van het internetsignaal;
 • bevestig stekkerdozen in de kast voor stroomtoevoer;
 • kies utp kabels in de juiste lengte zodat je weinig overlengte hebt;
 • monteer kabelgoten in de kast zodat je kabels netjes weggewerkt zijn.


Wil je dat de serverkast niet alleen functioneel is, maar er ook esthetisch uit ziet? Dan kun je de kast verder uitbreiden met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan led-verlichting, afdekpanelen om vrije tussenruimtes op te vullen of afsluitbare lades voor belangrijke papieren. Zie hier een overzicht van alle accessoires voor jouw serverkast.

Hoe monteer ik een wandkast?

Het monteren van een wandkast is niet moeilijk. Voordat je begint, controleer je het volgende.

 • Onderzoek van welk type materiaal de wand is. De meeste wanden zijn van steen, hout, beton, gips of cellenbeton.
 • Controleer of de wand genoeg draagkracht heeft. De lege kast weegt tussen de 15 en 35 kg. Hoe zwaar jouw kast is, staat bij de product specificaties.
 • Gebruik de juiste bevestigingsmaterialen voor het type wand. Zie hier welk materiaal je voor welke ondergrond nodig hebt.
 • Gebruik veilig en gekeurd gereedschap.
 • Monteer de kast bij voorkeur met z'n tweeën.

 

Monteer de kast in deze 5 stappen:

 1. bepaal waar je de kast wilt bevestigen en houd er daarbij rekening mee dat de kastdeur ver genoeg open kan;
 2. boor de gaten met behulp van het boorgaten sjabloon;
 3. plaats de plug in het gat;
 4. plaats de wandkast boven de gaten;
 5. schroef de wandkast vast.