Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Glasvezel

Glasvezel kabels kopen?

Tegenwoordig draait alles om snelheid, kracht en stabiliteit. Nu wordt er voor het verbinden met het internet nog veel gebruik gemaakt van Cat5e en Cat6 ethernet kabels. De kans is echter zeer groot dat deze taak wordt overgenomen door de snelle en krachtige glasvezel kabels.

De werking van glasvezelkabels

Glasvezelkabels staan er om bekend dat zij gegevens razendsnel kunnen overbrengen. Dit gebeurt op een vrij unieke wijze. Een glasvezelkabel bestaat uit meerdere glasvezels, dit zijn holle en flexibele stroken van glas ter grootte van een menselijk haar.

Door de holle vezels kunnen lichtsignalen super snel aan en uit gezet worden, in een verschillend tempo voor elke vezel. Bij de meeste kabels gebeurt dit door middel van lasers, maar bij sommige kabels worden ook LED signalen gebruikt.

De verschillende lichtsignalen zorgen samen voor een soort code welke een deel data representeert. Des te sneller de lichtsignalen door de vezels gaan, des te sneller de dataoverdracht gaat.

Verschillende modes

Glasvezelkabels zijn verkrijgbaar in 2 verschillende modes, namelijk in single-mode en in multimode. De modes van de kabel zegt iets over de manier waarop het lichtsignaal door de kabel gaat.

Bij een single-mode kabel gaat het lichtsignaal in een richting, zonder te weerkaatsen, door de kabel. Hierdoor zijn single-mode kabels geschikt voor lange afstanden en kunnen zij data veel sneller overbrengen dan elke ethernet kabel en multimode kabels, namelijk in 1000 GB/s.

Bij een multi-mode kabel is de kern van de glasvezels ruimer, dit maakt dat het lichtsignaal kan weerkaatsen. Hierdoor zijn multi-mode kabels geschikter voor de kortere afstanden en kennen een hogere bandbreedte, de snelheid waarop data overgebracht kan worden ligt echter wel veel lager.

Extra informatie over een glasvezel kabel vindt u hier