Wanneer kies ik voor een 800mm brede patchkast?

800mm brede patchkastenPatchkasten zijn er in veel verschillende maten waarbij met name hoogte en diepte van belang zijn. In het geval van onze staande 19 inch patchkasten kunt u echter ook kiezen uit twee verschillende breedtematen (buitenafmeting), namelijk een 600mm brede patchkast of 800mm brede patchkast. Maar wat zijn de beweegredenen om te kiezen voor een 800mm brede kast? Dat leggen we u graag uit in deze blog.

Extra werkruimte

Zowel de patchkasten van 60 of 80 centimeter breed zijn voorzien van de standaard 19 inch montageprofielen. Het verschil in de buitenafmeting komt bij de 800mm brede variant ten goede aan de ruimte tussen de profielen en zijwanden. Deze extra ruimte links en rechts naast de profielen maakt installatiewerkzaamheden in de kast eenvoudiger en de apparatuur kan gemakkelijker tussen de profielen worden gemonteerd. Kies dus voor een 800mm brede patchkast als deze extra werkruimte gewenst is.

Verticale kabelgoten

Een ander pluspunt van deze kasten is de aanwezigheid van verticale kabelgoten. Dankzij deze kabeldoorvoer in de hoeken van de patchkast kan de bekabeling die de kast inkomt en uitgaat eenvoudiger worden begeleid en netjes worden weggewerkt. De aanwezigheid van deze standaard verticale kabelgoten is te danken aan de extra ruimte die ter beschikking is in tegenstelling tot de 600mm brede kasten.

Betere luchtstroom

Netjes weggewerkte bekabeling en extra ruimte betekent een betere luchtstroom in de kast. Warmte die apparatuur in de patchkast produceren kan op deze manier sneller de kast verlaten. Dit voorkomt problemen door oververhitting.

Ruim aanbod

Wie op zoek gaat naar een 800mm brede patchkast heeft een ruime keuze. Er kan gekozen worden uit verschillende hoogtes van 18U tot en met 47U en afhankelijk van het aantal units kan er gekozen worden voor een kast van 800mm, 1000mm of zelfs 1200mm diep. Neem gauw een kijkje in ons assortiment 19 inch patchkasten. Bij de selectieverfijning kunt u eenvoudig per categorie op de breedte maat filteren.

Delen: