Inklappen
 

Vóór 16:00 uur besteld?
Dezelfde dag verzonden!

Door onze ruime voorraad verzenden we snel alle bestellingen. Is een product niet op voorraad? Dan zoeken wij altijd naar een passende oplossing, waardoor je alsnog de bestelling op tijd ontvangt. 

 

Alles uit eigen voorraad leverbaar
vanuit ons 5000m2 magazijn

In Almelo (Nederland) vind je ons kantoor en 5000m2 magazijn. We importeren en distributeren alles vanaf één locatie. In het magazijn slaan we grote voorraden op waardoor we snel bestellingen verzenden. 

 

Professioneel advies

Ons team helpt graag met het vinden van de juiste producten of het geven van advies. Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 8:00 en 17:00 uur, per telefoon (074 - 852 6448), e-mail ([email protected]) en live chat.

 

Voor particulier en zakelijk
Whitelabel pakbon op zendingen

We leveren aan particulieren en zakelijke klanten. Jouw zakelijke zending kan worden voorzien van transparante tape en een pakbon met eigen logo en bedrijfsgegevens. Neem contact met ons op voor ons partnerprogramma, per telefoon (074 - 852 6448) of e-mail ([email protected]).

Voordelen inklappen
  • ✔ Vóór 16:00 uur besteld? Dezelfde dag verzonden!
  • Uit voorraad leverbaar vanuit ons 5000m2 magazijn
  • ✔ Professioneel Advies
  • Whitelabel verzenden

Een server rack online kopen?

Een server rack zorgt voor een goede bescherming van een van de belangrijkste zaken binnen uw bedrijf of organisatie. Het zorgt voor de bescherming van de belangrijkste hardware componenten. Uw back-ups, telefooncentrale, verdeelkast van internet en informatie worden veilig beschermd in een goed rack.

Een serverrack zorgt voor een goede temperatuur en een stofvrije omgeving van uw servers en andere hardware componenten. Want wees nu eerlijk, welk bedrijf kan zonder een goede automatisering in deze tijd?

Wij zorgen er ook graag voor dat uw servers en hardware componenten de juiste bescherming krijgen. Want waar zou uw bedrijf zijn als uw gehele automatisering het een paar dagen niet meer zou doen? Ondernemers weten dat de automatisering het hart van hun onderneming is. Velen van hen hebben hun serverkasten en serverrack al via onze website besteld en in gebruik genomen.

Koop hier uw serverrack

serverrack

Voordelen van een server rack

  • Veilige en centrale opslagplaats voor servers en andere IT-apparatuur
  • Profielen met een standaard 19 inch maatvoering voor een eenvoudige montage van apparatuur en accessoires
  • Voorkomt problemen door oververhitting door een optimale luchtstroom
  • Overzicht in het bekabelingsnetwerk
  • Extra gemak voor de netwerkbeheerder en/of installateur

Uw automatisering wordt gewijzigd en u heeft een (nieuw) rack nodig?

Is het moeilijk om een keuze te maken uit het grote aanbod van server racks? weet u niet welke type u het beste kunt selecteren? Server racks zijn te koop in verschillende uitvoeringen. Het verschil zit in de breedte- en diepte maten, type deur en de capaciteit (aantal Units). Hieronder leggen wij het verschil en de voordelen uit.

Welke breedte is nodig?

Een rack is verkrijgbaar in 60cm- en 80cm brede varianten. Naast dat het 80cm brede serverrack extra ruimte heeft naast de 19 inch montageprofielen, beschikt deze ook over een verticale kabeldoorvoer aan de voor- en achterzijde. Hiermee is bekabeling netjes en overzichtelijk weg te werken. En het voorkomen van een wirwar aan kabels gaat weer oververhitting tegen in de kast. Voor horizontale kabelmanagement zijn er diverse perfect passende accessoires leverbaar.

En hoe zit dat met de diepte?

Netwerkapparatuur is verkrijgbaar in verschillende dieptematen. Vaak zijn servers en aanverwante apparatuur 19 inch breed, maar de dieptematen kunnen nogal eens verschillen. Daarom zijn 19 inch server racks verkrijgbaar in dieptes van 60cm tot en met 120cm. Wandkasten zijn al leverbaar met een diepte van 45cm. Om de optimale dieptemaat voor een rack te bepalen is het belangrijk om de dieptemaat van het diepste apparaat te pakken en hier ca. 10cm bij op te tellen. Deze extra ruimte is nodig voor de bekabeling die aan de achterkant uitsteekt en voor warmteafvoer binnen in het serverrack.

Een glazen deur of toch een geperforeerde?

Een server rack is verkrijgbaar met glazen- of met geperforeerde deuren. Glazen deuren hebben een geluidsreducerende functie en verminderen stofontwikkeling binnenin het rack, deze kasten worden dan ook veel in kantoren geplaatst. Het grote nadeel van een serverrack met glazen deur is echter het beperken van de warmteafvoer. Warmte kan namelijk minder goed de kast verlaten. Hier komen kasten met geperforeerde deuren dan goed van pas. Deze racks kennen een goede warmteafvoer maar laten meer stof door en houden geluid minder goed tegen.

Hoe hoog moet het rack zijn?

De hoogte van de kast is natuurlijk ook zeer belangrijk. Voor de maatvoering van server racks en 19 inch apparatuur wordt gebruik gemaakt van Units (4,445cm hoog). Elke staande kast is verkrijgbaar vanaf 18 Units (U) tot en met 47 Units (U). Doordat er gebruik wordt gemaakt van dezelfde maatvoering voor zowel de racks als voor de apparatuur, is snel te berekenen welke capaciteit uw nieuwe kast minimaal moet hebben.

Om voorbereid te zijn op de toekomst is het echter niet onverstandig om een iets hogere kast te bestellen dan oorspronkelijk nodig is. Het zou namelijk zonde zijn dat in de toekomst een nieuw server rack aangeschaft moet worden omdat u dan bijvoorbeeld 4U tekort komt.

Een server rack kopen waar u nog jaren mee verder kunt

Het is vooral van groot belang om een goed rack te kopen waar u nog vele jaren mee verder kunt. Het is belangrijk voor u om een rack te selecteren, die niet alleen vandaag de dag voldoet aan uw wensen en eisen. Denk ook aan de toekomst en de potentiële groei van uw onderneming of de stijgende behoefte van uw automatisering.

Mogelijk wilt u meer zaken gaan automatiseren of meer mensen gaan aannemen in de toekomst. Denk hier nu al aan bij het kopen van een serverrack.

Het scheelt u een tweede keer kosten voor de serverrack, maar bovenal scheelt het u de kosten om uw hele automatisering te verhuizen. Dit is geen leuke klus en kost ook tijd. Tijd dat u geen gebruik kunt maken van uw automatisering. Mogelijk maakt u nu meer kosten, maar op de lange termijn zult u die zeker terugverdienen!

Ga voor kwaliteit, kies voor een serverrack van Patchkast.com

Op onze website en in onze webshop vind u alleen maar hoogwaardige en kwalitatieve racks. Wij willen alleen racks leveren waar wij volledig achter staan. Naast server racks kunt u ook bij ons terecht voor UTP kabels en netwerkaccessoires.
Wij leveren uit eigen voorraad waardoor een snelle levering voor ons eenvoudig te realiseren is. Kiest u ervoor een server rack te kopen op werkdagen voor 16:00 uur? Dan heeft u in de meeste gevallen de server rack de volgende dag al op de opgegeven locatie.

U kunt de reacties van onze bestaande klanten lezen op onze website, die reeds een of meerdere serverracks bij ons en via onze website hebben besteld. Wij leveren racks voor een breed scala aan klanten. Van een detailhandel specialist tot aan grote banken en gemeentes. Onze serverkast specialisten helpen u ook graag om de juiste server rack te kopen. Neem gewoon contact met ons op.